Ποιοι είμαστε

Ποιοί είμαστε

Πιστεύουμε ότι τα βιώματα και οι εμπειρίες που αποκτά ένας άνθρωπος στην παιδική του ηλικία διαμορφώνουν το χαρακτήρα του και την προσωπικότητά του. Πιστεύουμε ότι η προσχολική αγωγή και η δημιουργική απασχόληση παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή ενός παιδιού.


Στα πρώτα πέντε χρόνια της ύπαρξης ενός παιδιού διαμορφώνεται σε σημαντικό βαθμό ο εγκέφαλος. Επομένως, τα ερεθίσματα που λαμβάνει είναι ύψιστης σημασίας. Μέσα από το παιχνίδι, τη μουσική και άλλες δραστηριότητες που γίνονται σε ένα κέντρο προσχολικής αγωγής, ένα παιδί αναπτύσσει δεξιότητες, ανακαλύπτει κλίσεις, μαθαίνει να λειτουργεί μέσα σε μία ομάδα.


Η ανάγκη, όμως, ενός παιδιού για δημιουργικότητα και η επιθυμία να ασχοληθεί με δραστηριότητες ανάλογες με τα ενδιαφέροντά του, δε σταματά εκεί, αλλά συνεχίζεται και στα επόμενα χρόνια.


Γι' αυτό, πιστεύουμε ότι δίπλα στους κατάλληλους και εκπαιδευτικά καταρτισμένους ανθρώπους και μέσα στο κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον, ένα παιδί μπορεί να χτίσει θεμέλια για το μέλλον.

 

Αυτός είναι και ο λόγος που δημιουργήθηκε το schooling.gr. Μία ιστοσελίδα που έχει ως αποκλειστικό στόχο να αναδείξει τη σημασία της προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης και της δημιουργικής απασχόλησης.


Η ιδέα

Μέσα από τη μηχανή αναζήτησης μπορούν οι γονείς να αναζητήσουν πληροφορίες για κέντρα προσχολικής αγωγής και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και αφού ξεχωρίσουν αυτά που ταιριάζουν στα δικά τους κριτήρια, στη συνέχεια να τα επισκεφθούν για να κρίνουν μετά από την προσωπική επαφή.

 

Επιπλέον, μέσα από την αρθρογραφία του blog μας, παρέχεται πληροφόρηση και ενημέρωση για θέματα προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης, καθώς πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό όλοι οι γονείς να γνωρίζουμε τη σημασία και την προσφορά αυτών των χώρων.

 

Γιατί schooling;

Τέλος, το γεγονός ότι ο παιδικός σταθμός στην πραγματικότητα δεν αποτελεί έναν «σταθμό» για τα παιδιά μας, αλλά ένα σχολείο με την ευρύτερη έννοια, όπου οι γονείς αναθέτουν  την αγωγή των παιδιών τους, μας έκανε να εμπνευστούμε το όνομα schooling, που σημαίνει «σχολείο», «παροχή παιδείας», «εκπαίδευση», «αγωγή».

.