Ποιοι είμαστε

Ονομάζομαι Στέλιος, είμαι από τη Θεσσαλονίκη  και έχω δύο παιδάκια, έναν spider man 4,5 ετών και μία πριγκίπισσα που πριν λίγες μέρες έγινε δύο ετών. Πρόπερσι το καλοκαίρι μπήκα για πρώτη φορά στη διαδικασία να αναζητήσω και εγώ παιδικό σταθμό για το γιο μου, που ήταν τότε 2,5 ετών.

Χρησιμοποιώ πολύ το ίντερνετ, για μένα ήταν πάντα μια αστείρευτη πηγή πληροφόρησης που όταν είχα κάποιο πρόβλημα και ήθελα κάποια μορφή λύσης για αυτό, έμπαινα στο internet και το έψαχνα. Σπάνια το χρησιμοποιούσα για να βλέπω αστεία βιντεάκια κτλ. Για μένα ήταν, είναι και θα είναι ένα εργαλείο.

Έτσι, ξεκίνησα την αναζήτησή μου χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο. Αλλά μέσα στο πρώτο τέταρτό συνειδητοποίησα το απόλυτο χάος. Έπρεπε να ανοίγω κάθε site ξεχωριστά και να αναζητώ εκεί τις πληροφορίες που ήθελα. Να ψάχνω παιδικό σταθμό στον Εύοσμο και να μου εμφανίζονται επιχειρήσεις σε άλλες περιοχές. Στην περίπτωση των δημοτικών παιδικών σταθμών στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έβρισκα τίποτα παρά μόνο ένα τηλέφωνο.

Άλλαζα την αναζήτηση μήπως και κάτι κάνω λάθος, αλλά τελικά δεν έκανα.

Η σύζυγός μου, η Αγγελική, καθηγήτρια φροντιστηρίου, εγώ με ένα αλλόκοτο και πολύ περίεργο ωράριο στη δουλειά μου, έπρεπε να ψάξω παιδικό σταθμό που να δουλεύει απόγευμα, γιατί το μοναδικό στάνταρ ωράριο στο σπίτι το είχε η σύζυγός μου, που δούλευε σε ώρες φροντιστηρίου, δηλαδή απόγευμα.


Στη δικιά μου την περίπτωση ήταν το ωράριο που αρχικά θα έκρινε ποιόν παιδικό σταθμό θα επισκεφθώ. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να είναι η απόσταση, το μεσημεριανό γεύμα, το ΕΣΠΑ και σε μία άλλη μπορεί και τίποτα από όλα αυτά. Πως θα βρίσκουν όλοι αυτοί αυτές τις πληροφορίες;

Και τότε γεννήθηκε η ιδέα! Να δημιουργηθεί μία πλατφόρμα που να μπορεί ο καθένας να βρει με φίλτρα όλες τις πληροφορίες για όλες τις δομές  ιδιωτικές και δημοτικές και τελικά να κάνει τη  ζωή του καθενός μας τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι ευκολότερη.

Καθώς έψαχνα, λοιπόν, συνειδητοποίησα και κάτι άλλο. Ότι δυστυχώς πολλοί θεωρούν τους παιδικούς σταθμούς ως χώρους φύλαξης και δεν έδιναν σημασία σε τίποτα από όλα όσα μπορεί ένα παιδί να κερδίσει εκεί…

Αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος του blog μας.

Να ενημερώνει για θέματα που αφορούν την προσχολική αγωγή και εκπαίδευση με απώτερο σκοπό τόσο την ευαισθητοποίηση των ίδιων των γονιών γύρω από αυτό το θέμα όσο και τη βελτίωση των υπηρεσιών των ίδιων των δομών με γνώμονα πάντα το καλό των παιδιών μας.

Είμαστε κάτι καινούριο, καινοτόμο σε όλους τους τομείς και προσπαθούμε για το καλύτερο με μοναδικό μας όπλο τη φιλοσοφία μας.

Η φιλοσοφία μας δεν είναι κάτι που χρειάζεται μαθηματικές γνώσεις ή οτιδήποτε παρόμοιο για να την καταλάβει κανείς. Είναι απλή και τόσο χρήσιμη συνάμα:

Το schooling.gr δημιουργήθηκε…
 

  • για εσάς που ψάχνετε  παιδικό σταθμό ή ΚΔΑΠ ιδιωτικό ή δημοτικό.
     
  • για εσάς που είστε υπεύθυνος σε παιδικό σταθμό ή ΚΔΑΠ ιδιωτικό ή δημοτικό
     
  • για εσάς που είστε παιδαγωγοί προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, βρεφονηπιοκόμοι, νηπιαγωγοί που στηρίζουν την προσχολική αγωγή
     
  • για εσάς που ασχολείστε με τη δημιουργική απασχόληση 


Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε με το δικό μας τρόπο όσους ενδιαφέρονται για την προσχολική εκπαίδευση και τη δημιουργική απασχόληση.
 

Με εκτίμηση

Η ομάδα του schooling.gr