Γιατί να αναζητήσεις παιδικούς σταθμούς στην πλατφόρμα μας

Το schooling.gr είναι μία πλατφόρμα αναζήτησης για παιδικούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς & κέντρα δημιουργικής απασχόλησης η εν συντομία ΚΔΑΠ. Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα μας μπορείς να αναζητήσεις παιδικούς σταθμούς χρησιμοποιώντας τα δικά σου κριτήρια.

Θα γνωρίζεις ήδη ότι μπαίνοντας στη διαδικασία αναζήτησης πληροφοριών για παιδικούς σταθμούς, αντιμετωπίζεις μεγάλη δυσκολία και ένα χάος πληροφοριών. Αναγκάζεσαι να επισκεφθείς μία μία τις ιστοσελίδες από τον κάθε παιδικό σταθμό και ξοδεύεις χρόνο διαβάζοντας τες. Ψάχνεις να βρεις ποιος από αυτούς σε εξυπηρετεί ανάλογα με τα κριτήρια που επιθυμείς. Μπορεί να σε απασχολεί αν παρέχει γεύματα ή σχολικό λεωφορείο. Μπορεί να σε εξυπηρετεί συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας. Πολλές φορές δε γνωρίζεις καν αν δέχεται την ηλικία του δικού σου παιδιού.

Για αυτό το λόγο το η πλατφόρμα μας λειτουργεί με φίλτρα και μπορείς να κάνεις επιλογή των δικών σου κριτηρίων. Έτσι, βρίσκεις με το πάτημα ενός κουμπιού αυτό που θέλεις και γλιτώνεις χρόνο και άσκοπα τηλεφωνήματα που δεν εξυπηρετούν κανέναν.

Ποια είναι τα κριτήρια που μπορείς να επιλέξεις

Ιδιωτικό ή δημοτικό παιδικό σταθμό

Από την αρχική μας σελίδα μπορείς να επιλέξεις αν θέλεις να δεις πληροφορίες μόνο για ιδιωτικούς ή δημοτικούς παιδικούς σταθμούς ή και όλους μαζί.

Επιλογή περιοχής / δήμου / νομού

Μπορείς να επιλέξεις την περιοχή ή τις περιοχές που σε εξυπηρετούν. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξεις ολόκληρο το δήμο ή το νομό που θέλεις και να δεις ποιοι παιδικοί σταθμοί υπάρχουν εκεί.

Ηλικία παιδιού

Μπορείς να πληκτρολογήσεις την ηλικία του παιδιού σου για να δεις μόνο όσους παιδικούς σταθμούς μπορούν να σε εξυπηρετήσουν.  Αν η ηλικία που θα επιλέξεις ανήκει μέσα στο εύρος ηλικιών που δέχεται ο παιδικός σταθμός, τότε μπορείς να δεις τις πληροφορίες για αυτόν.

Νηπιαγωγείο

Ειδικά μετά την καθιέρωση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, μπορεί να θέλεις να επιλέξεις κάποιον παιδικό σταθμό που να λειτουργεί και ως νηπιαγωγείο, ώστε να συνεχίσει εκεί τη φοίτηση του το παιδί αργότερα

Ωράριο

Σχετικά με το ωράριο και ειδικά αν είσαι εργαζόμενη μητέρα είναι πολύ χρήσιμο να ξέρεις τι ώρα μπορείς να αφήσεις και τι ώρα μπορείς να πάρεις το παιδί από τον παιδικό σταθμό ανάλογα με το ωράριο λειτουργίας του.

Επομένως, μπορείς να επιλέξεις ώρα έναρξης και ώρα λήξης και θα εμφανιστούν οι παιδικοί σταθμοί που είναι ανοιχτοί μέσα στο εύρος ωραρίου που επέλεξες.

Αν σε ενδιαφέρει μόνο τι ώρα μπορείς να πας το παιδί το πρωί στον παιδικό σταθμό, μπορείς να επιλέξεις μόνο την ώρα έναρξης. Αντίστοιχα, μπορείς να επιλέξεις μόνο την ώρα λήξης, αν αυτό που σε απασχολεί είναι μέχρι τι ώρα μπορεί να παραμείνει το παιδί στον παιδικό σταθμό.

Επίσης, είναι πολύ χρήσιμο,αν ψάχνεις να βρεις ποιοι παιδικοί σταθμοί λειτουργούν με απογευματινό ωράριο, ειδικά αν εργάζεσαι απογευματινές ώρες σε κατάστημα ή σε φροντιστήριο

Σάββατο

Επιπλέον, μπορείς να δεις ποιοι παιδικοί σταθμοί λειτουργούν και το Σάββατο. Χρήσιμο, ειδικά αν εργάζεσαι σε καταστήματα και πρέπει να είσαι στη δουλειά και εκείνη τη μέρα.

Σχολικό λεωφορείο

Ο παιδικός σταθμός που θα επιλέξεις μπορεί να μη βρίσκεται στην περιοχή σου και να χρειάζεσαι απαραίτητα σχολικό λεωφορείο. Αλλά ακόμα και αν βρίσκεται σχετικά κοντά σου μπορεί να χρειαστείς σχολικό γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος μετακίνησης, αν εσύ ή κάποιο συγγενικό πρόσωπο δεν οδηγεί. Επιλέγεις, λοιπόν ως απαραίτητο το φίλτρο του σχολικού λεωφορείου και βλέπεις ποιοι παιδικοί σταθμοί το διαθέτουν, καθώς και ποιες περιοχές εξυπηρετεί το σχολικό τους.

Γεύματα

Μία ακόμη επιλογή είναι τα γεύματα που παρέχει ένας παιδικός σταθμός. Μπορείς να επιλέξεις αν θέλεις να έχει πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό. Επιλέγεις αυτό που είναι πιο σημαντικό για εσένα είτε αυτό είναι ένα από αυτά είτε και όλα μαζί. Αν δε σε απασχολούν τα γεύματα, επιλέγεις αδιάφορο.

ΕΣΠΑ

Με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορείς να δεις ποιοι παιδικοί σταθμοί δέχονται voucher του ΕΣΠΑ

Εκπαιδευτικό μοντέλο

Αν σε ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό μοντέλο και η παιδαγωγική μέθοδος που χρησιμοποιεί ο παιδικός σταθμός, μπορείς να επιλέξεις ένα από τα φίλτρα: Montessori, Reggio Emilia, Howard Gardner, Waldorf

Δίγλωσσος παιδικός σταθμός

Πατώντας την επιλογή δίγλωσσο, μπορείς να δεις ποιοι παιδικοί σταθμοί είναι δίγλωσσοι

Ξενόγλωσσος παιδικός σταθμός

Πατώντας την επιλογή ξενόγλωσσο, βρίσκεις πληροφορίες για τους ξενόγλωσσους παιδικούς σταθμούς

Αναζήτηση με όνομα παιδικού σταθμού

Μπορεί να έχεις ακούσει για κάποιους παιδικούς σταθμούς, να γνωρίζεις το όνομά τους και να θέλεις κατευθείαν να δεις πληροφορίες για αυτούς. Μπορείς, λοιπόν, να πληκτρολογήσεις κατευθείαν το όνομα του παιδικού σταθμού και να δεις τις παροχές του. Στην περίπτωση αυτή, όλα τα υπόλοιπα φίλτρα πρέπει να είναι στην επιλογή αδιάφορο, έτσι ώστε να γίνει σωστά η αναζήτηση.

Επιλογή 'αδιάφορο'

Αν κάποιο από τα φίλτρα που σου δίνει η πλατφόρμα μας δεν σε απασχολεί, αφήνεις την επιλογή αδιάφορο στο συγκεκριμένο φίλτρο και συνεχίζεις στα επόμενα. Μόλις ολοκληρώσεις την επιλογή κριτηρίων, πατάς ανανέωση και βλέπεις τις επιλογές από τη στοχευμένη σου αναζήτηση.

Τι γίνεται στην περίπτωση που δε βρεις παιδικούς σταθμούς με τα κριτήρια σου

Υπάρχει περίπτωση, αφού έχεις επιλέξει τα κριτήρια σου, να μη βρεθούν αποτελέσματα αναζήτησης στην πλατφόρμα μας. Αυτό μπορεί να συμβεί, διότι στην πλατφόρμα μας θα βρεις μόνο όσους παιδικούς σταθμούς έχουν επιλέξει οι ίδιοι να συμμετέχουν σε αυτήν και στηρίζουν αυτή την χρήσιμη για όλους λειτουργία της.

Εμείς από την πλευρά μας, προσπαθούμε να έχουμε για εσένα όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές. Αλλά ίσως να χρειαζόμαστε και εσένα για σύμμαχο. Σκέψου μόνο πόσο σου λύνει τα χέρια όλο αυτό!

Τι πληροφορίες θα δεις μέσα στο προφίλ του κάθε παιδικού σταθμού

Φωτογραφίες από τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του παιδικού σταθμού. Αν σε κάποιους παιδικούς σταθμούς βλέπεις μόνο τη μπλε φωτογραφία με τον χαρακτηριστικό φακό του schooling, αυτό συμβαίνει γιατί οι παιδικοί σταθμοί δεν έχουν προλάβει να ανανεώσουν το προφίλ τους και να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα του δωρεάν πλήρως ενημερωμένου προφίλ που δίνει η πλατφόρμα μας σε όλους τους παιδικούς σταθμούς, ιδιωτικούς και δημοτικούς.

Επιπλέον, μέσα στο προφίλ ενός παιδικού σταθμού εκτός από τις πληροφορίες που έχεις ήδη επιλέξει στα φίλτρα, μπορείς να βρεις:
 

 • μία σύντομη περιγραφή του παιδικού σταθμού
   
 • τι εκφράζει η επωνυμία του
   
 • ποια είναι η παιδαγωγική του φιλοσοφία
   
 • όλες τις παιδαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες, καθώς και τις δράσεις που κάνει ο παιδικός σταθμός
   
 • όλους τους συνεργάτες (παιδαγωγικούς, ιατρικούς κλπ)
   
 • τους χώρους που διαθέτει (π.χ. κήπο, χώρο ανάπαυσης κτλ )
   
 • τα τμήματα παιδιών που έχει και τις ηλικίες που έχει το καθένα
   
 • χρήσιμα έντυπα, όπως αίτηση εγγραφής, καρτέλα στοιχείων παιδιού, πρόγραμμα διατροφής, δραστηριοτήτων
   
 • άρθρα μας με παιδαγωγικό περιεχόμενο
   
 • και φυσικά τα στοιχεία επικοινωνίας του παιδικού σταθμού μαζί με το στίγμα στο χάρτη


Επομένως, το προφίλ έχει μία δομή που πρωτίστως δίνει έμφαση στην παιδαγωγική ταυτότητα του κάθε παιδικού σταθμού, που είναι και η ουσία. Γιατί πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι η προσχολική αγωγή έχει τεράστια σημασία για την εξέλιξη των παιδιών μας και η επιλογή του κατάλληλου παιδικού σταθμού είναι ύψιστης σημασίας.

Γιατί να αναζητήσεις παιδικό σταθμό στο schooling 

Το schooling,gr 
επειδή ακριβώς λειτουργεί με φίλτρα, δεν αποτελεί μία απλή λίστα με παιδικούς σταθμούς, αλλά βρίσκεις αυτό ακριβώς που ψάχνεις στοχευμένα. Στην ουσία όλη η διαδικασία αναζήτησης βασίζεται σε εσένα. Εσύ καθορίζεις ποιοι παιδικοί σταθμοί θα εμφανιστούν και ποιοι όχι, ανάλογα με τα κριτήρια που έχεις επιλέξει.

Πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι μπορείς να βρεις ποιοι παιδικοί σταθμοί έχουν κενές θέσεις για το παιδάκι σου άμεσα, εύκολα και χωρίς καμία ταλαιπωρία.

Και αυτό είναι κάτι που σου λύνει τα χέρια και κάνει το schooling τόσο διαφορετικό και πρωτοποριακό.

 

Χρησιμοποίησε την πλατφόρμα μας για να αναζητήσεις με την επιλογή των δικών σου κριτηρίων