Πώς μπορείς να γίνεις πιστοποιημένος εκπαιδευτής ρομποτικής

Σεμινάριο για να γίνεις πιστοποιημένος εκπαιδευτής ρομποτικής

Η ρομποτική είναι μία διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που συνδυάζει τη δημιουργικότητα, το παιχνίδι, τη δράση και τη γνώση. Μπορεί κάποιος να γίνει πιστοποιημένος εκπαιδευτής ρομποτικής και να διδάξει Φυσική, Μαθηματικά, Γεωμετρία, Μηχανική, Τεχνολογία, Καλλιτεχνικά, ακόμη και Ιστορία και Γλωσσικές Δεξιότητες με τη χρήση της ρομποτικής σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. 


Η γνώση αυτή μπορεί να αποκτηθεί εύκολα παρακολουθώντας τα σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης της LEGO Education Academy από την Eduk8 υπό την καθοδήγηση των δύο πρώτων και  μοναδικών επίσημων πιστοποιημένων εκπαιδευτών ρομποτικής της LEGO Education στην Ελλάδα και την Κύπρο. Τα σεμινάρια ρομποτικής της Eduk8 παρέχουν πιστοποίηση ρομποτικής με διεθνή αναγνώριση.


Πώς μπορείς να μάθεις εκπαιδευτική ρομποτική με τα υλικά της LEGO Education

Στην Eduk8 πραγματοποιούνται σεμινάρια εκπαιδευτικής ρομποτικής χρησιμοποιώντας τουβλάκια LEGO Εducation σύμφωνα με το διεθνές επίσημο πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης της LEGO Education Academy για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. 


Ποιός μπορεί να γίνει πιστοποιημένος εκπαιδευτής ρομποτικής


Όλα τα σεμινάρια εκπαιδευτικής ρομποτικής της Eduk8 μπορεί να τα παρακολουθήσει:

  • οποιοσδήποτε ενήλικας ανεξαρτήτως ειδικότητας
  • παιδαγωγοί προσχολικής ηλικίας
  • εκπαιδευτικοί Α βάθμιας ή Β βάθμιας εκπαίδευσης
  • γονείς

αρκεί να υπάρχουν βασικές γνώσεις δημοτικού σε μαθηματικά και αντίληψης της μηχανικής και του κόσμου γύρω μας.


Επιπλέον, απευθύνεται και σε εργοθεραπευτές, παιδοψυχολόγους ή λογοθεραπευτές που θέλουν να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν την παροχή των υπηρεσιών τους και να βοηθηθούν από τα υλικά της LEGO Education χρησιμοποιώντας τα ως εργαλεία στην καθημερινή εργασία  τους, μιας και τα παιδιά είναι ήδη εξοικειωμένα με τη χρήση τους.


Το σεμινάριο είναι βιωματικό-διαδραστικό και χρησιμοποιείται το εκπαιδευτικό υλικό της LEGO Education.

Χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία;

Δεν είναι απαραίτητο να έχεις προηγούμενη εμπειρία και γνώση πάνω στο αντικείμενο ούτε εξειδίκευση στην πληροφορική, τα μαθηματικά, τη φυσική κτλ.

Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει θέληση για μάθηση και δημιουργικότητα, που έχει ανεκτίμητη αξία. Όλες οι εκπαιδεύσεις είναι σχεδιασμένες, ώστε να προσφέρουν σε όλους τους συμμετέχοντες είτε έχουν χρησιμοποιήσει το υλικό είτε όχι.


Σε ποιες ηλικίες παιδιών μπορείς να διδάξεις εκπαιδευτική ρομποτική με τις εκπαιδευτικές λύσεις της LEGO Education


1. Σε παιδιά προσχολικής ηλικίας παρακολουθώντας το σεμινάριο Learning Through Play with LEGO Education Preschool. 

Απευθύνεται σε δασκάλους προσχολικής αγωγής, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης (ΚΔΑΠ), γονείς, αλλά και σε όποιον επιθυμεί να γνωρίσει το εκπαιδευτικό υλικό της LEGO Education Preschool.


Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας κάνοντας κατασκευές με τουβλάκια LEGO συνδυάζουν παιχνίδι και δημιουργική απασχόληση, τα οποία παίζουν τεράστιο ρόλο για την εξέλιξή τους. Έτσι, θα αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες, θα αποκτήσουν αυτοπεποίθηση  και συναισθηματική νοημοσύνη, θα μάθουν να κατανοούν τα συναισθήματα τα δικά τους, αλλά και των άλλων γύρω τους αποκτώντας ενσυναίσθηση και τέλος θα μάθουν να διαχειρίζονται συγκρούσεις και δυσκολίες, αναζητώντας την επίλυσή τους ομαδικά.

Οι μέθοδοι αυτές, επίσης, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, διάσπαση προσοχής που δε μπορούν να συμμετέχουν πλήρως στη παρεούλα.

Μάθε περισσότερα για το σεμινάριο Learning Through Play with LEGO Education Preschool


 

2. Σε παιδιά δημοτικού (μέχρι την τέταρτη τάξη) παρακολουθώντας το σεμινάριο εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO Education WeDo 2.0

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α Βάθμιας εκπαίδευσης σχολείων, εργαστηρίων ρομποτικής, γονείς, αλλά και σε όποιον επιθυμεί να γνωρίσει το εκπαιδευτικό υλικό της LEGO Education WeDo 2.0.

Δίνεται έμφαση στον προγραμματισμό και τις επιστήμες μέσα από διάφορα project και όλα γίνονται με βάση τη βιωματική μάθηση και τη συμμετοχή του ίδιου μαθητή στη διαδικασία αυτή. 

Τα παιδιά μαθαίνουν να επιλύουν προβλήματα και να αναπτύσσουν δημιουργική και κριτική σκέψη, ομαδικότητα, συνεργατικότητα και αυτοπεποίθηση.

Μάθε περισσότερα για το σεμινάριο εκπαιδευτικής ρομποτικής Lego Education WeDo 2.03. Σε παιδιά μεγάλων τάξεων του δημοτικού (πέμπτη και έκτη τάξη) και γυμνασίου (πρώτη και δευτέρα) παρακολουθώντας το σεμινάριο εκπαιδευτικής ρομποτικής της Eduk8 του ολοκαίνουργιου LEGO Education SPIKE Prime.


Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α Βάθμιας και Β Βάθμιας εκπαίδευσης σχολείων, εργαστηρίων ρομποτικής γονείς, αλλά και σε όποιον επιθυμεί να γνωρίσει τη μεθοδολογία εκπαίδευσης του LEGO Education Spike Prime, που αποτελεί την πιο σύγχρονη προσέγγιση στην εκμάθηση ρομποτικής.

Οι εκπαιδευόμενοι θα κατασκευάσουν μια σειρά από μηχανές, θα τις προγραμματίσουν και θα επιλύσουν προβλήματα χρησιμοποιώντας ικανότητες από το φάσμα του STEAM και του προγραμματισμού.

Έτσι,τα παιδιά θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους και θα αποκτήσουν εμπειρία από την άμεση συμμετοχή τους στις δραστηριότητες. Θα ενισχύσουν την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητά τους και θα μάθουν να επιλύουν προβλήματα μέσα από την ομαδικότητα και τη συνεργασία.

Μάθε περισσότερα για το σεμινάριο εκπαιδευτικής ρομποτικής με το LEGO Education SPIKE Prime

 

4. Σε παιδιά γυμνασίου και λυκείου παρακολουθώντας το σεμινάριο εκπαιδευτικής ρομποτικής για ενήλικες της Eduk8, LEGO MINDSTORMS Education EV3

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α Βάθμιας και Β Βάθμιας εκπαίδευσης σχολείων, εργαστηρίων ρομποτικής, αλλά και σε όποιον επιθυμεί να γνωρίσει το εκπαιδευτικό υλικό της LEGO Education EV3.

Οι εκπαιδευόμενοι θα κατασκευάσουν το πρώτο τους ρομπότ, θα το προγραμματίσουν και θα επιλύσουν προβλήματα χρησιμοποιώντας ικανότητες του STEM (δηλαδή της Φυσικής, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών). 

Έτσι,  και οι μαθητές τους μέσα στην τάξη θα έρθουν σε επαφή με αυτό, ενισχύοντας την κριτική σκέψη και τη δημιουργικότητά τους και θα μάθουν να επιλύουν προβλήματα μέσα από τη συνεργασία και την ομαδικότητα. 

Μάθε περισσότερα για το  σεμινάριο εκπαιδευτικής ρομποτικής για ενήλικες της με το LEGO MINDSTORMS Education EV3


 

Από ποιόν γίνεται η εκπαίδευση


Στην Ελλάδα μοναδικοί επίσημοι Teacher Trainers της Lego Education Academy είναι ο Πρόδρομος Μαρκόπουλος και η Εύη Μπουτούλη, συνεργάτες της Eduk8, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί στη Δανία από την ίδια τη LEGO παρακολουθώντας ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα διδασκαλίας.

Σεμινάριο για να γίνεις πιστοποιημένος εκπαιδευτής ρομποτικής


Ο Πρόδρομος Μαρκόπουλος είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ρομποτικής και μάλιστα ο πρώτος Έλληνας LEGO Education Academy Certified Teacher Trainer σε Ελλάδα και Κύπρο.

Είναι πληροφορικός και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και σε διεθνές επίπεδο, μιας και επιλέχθηκε παγκοσμίως να παρουσιάσει το πρόγραμμα της LEGO Education Academy σε συνέδριο εκπαιδευτικών. Επίσης, είναι μέρος της ομάδας των Trainers της LEGO Education, που πραγματοποιούν εκπαιδεύσεις ανά τον κόσμο με πρόσφατα παραδείγματα, τη συμμετοχή στο συνέδριο προσχολικής στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη με τη διενέργεια Workshops, αλλά και την εκπαίδευση των εκπαιδευτών του George Washington Academy στο Μαρόκο για το πρώτο LEGO Education Innovation Studio.


Η Εύη Μπουτούλη είναι παιδαγωγός δημοτικής εκπαίδευσης με μεταπτυχιακό τίτλο στις επιστήμες της αγωγής και έχει ενεργή παρουσία στην εκπαίδευση. Η Εύη έχει εκπαιδευτεί ειδικά στην προσχολική αγωγή, καθώς επίσης και στο ολοκαίνουργιο προϊόν της LEGO Education το SPIKE Prime. Είναι η πρώτη γυναίκα trainer στην Ελλάδα.

Πόσο διαρκούν τα σεμινάρια

Το κάθε σεμινάριο έχει διάρκεια 8 ώρες και ολοκληρώνεται μέσα σε μία ημέρα. Όλος ο εξοπλισμός είναι διαθέσιμος από την Eduk8 και δε χρειάζεται να έχεις μαζί σου τίποτα, παρά μόνο όρεξη για μάθηση και καλή διάθεση.
 


Τα σεμινάρια γίνονται μόνο δια ζώσης

Όχι εξ αποστάσεως, γιατί η εκπαίδευση είναι βιωματική, hands-on. Οι συμμετέχοντες εργάζονται σε ζευγάρια με σκοπό την επίλυση προβλημάτων και φυσικά υπάρχει άμεση αλληλεπίδραση μεταξύ τους τόσο στο πλαίσιο της επικοινωνίας για την ανταλλαγή απόψεων όσο και στη συνεργασία για την επίτευξη των στόχων κάθε project.


Πιστοποίηση ρομποτικής & προνόμια

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης στο τέλος κάθε σεμιναρίου εκδίδεται επίσημο πιστοποιητικό από την Lego Education Academy και έχει διεθνή αναγνώριση. Δεν υπάρχουν εξετάσεις.

Κάθε πιστοποιημένος εκπαιδευτής ρομποτικής της LEGO Educattion Academy γίνεται μέλος μιας κλειστής κοινότητας με διάφορα προνόμια σε αγορά εκπαιδευτικού υλικού και σε δικτύωση μεταξύ των συμμετεχόντων, καθώς και επίλυση προβλημάτων.
 

Πλάνα μαθημάτων για τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές ρομποτικής

Στην ιστοσελίδα της Eduk8 υπάρχουν on-line όλα τα πλάνα μαθημάτων και τα λογισμικά, τα οποία διατίθενται δωρεάν είτε έχει αγοράσει κάποιος το εκπαιδευτικό υλικό της LEGO Education από το on-line κατάστημα της Eduk8 είτε όχι.

 

Πού μπορείς να εργαστείς, αν έχεις την πιστοποίηση ρομποτικής της LEGO Education Academy


Παίρνοντας την πιστοποίηση της LEGO Education Academy μπορείς να εργαστείς σε όλους του χώρους που πραγματοποιείται εκπαίδευση, ιδιωτικά και δημόσια, όπως παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολεία, κολλέγια, φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών


Πού γίνονται τα σεμινάρια

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στα LEGO Education Academy Centers της Eduk8, που βρίσκονται:

  • στη Θεσσαλονίκη, Λεόντος Σοφού 46, Θέρμη
  • στην Αθήνα, Ιοφώντος 25, Ιλίσια.


Επίσης, εκπαιδεύσεις μπορούν να πραγματοποηθούν και στο χώρο των παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, κέντρων δημιουργικής απασχόλησης, εκπαιδευτηρίων πανελλαδικά, έπειτα από συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους.

Επιπλέον, όποιος ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τα προγράμματα και τα σεμινάρια της Eduk8, πραγματοποιούνται δωρεάν ενημερωτικές συναντήσεις με στόχο τη γνωριμία των ενδιαφερόμενων με το εκπαιδευτικό υλικό της LEGO Education και τον τρόπο λειτουργίας του, καθώς και για το περιεχόμενο των εκπαιδευτικών σεμιναρίων, που πραγματοποιούνται από την Eduk8. 

Τέλος, πραγματοποιούνται δωρεάν συναντήσεις για επαγγελματίες που θέλουν να εντάξουν την εκπαιδευτική ρομποτική στις δραστηριότητές τους, όπου παρέχονται business plans και επιχειρηματικές προτάσεις.  


Πώς μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή

Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή είτε τηλεφωνικά στο 2316 011 012 είτε συμπληρώνοντας τη φόρμα ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα της Eduk8.

Σχετικό περιεχόμενο

Κέρδισε τον εξοπλισμό Preschool LEGO Education για μία ολόκληρη τάξη